Cartagena / Colombia

Door: Dick Bal

25 okt 2010

Tags:,

Categorie: koopvaardij

3 reacties

Cartagena de Indias in Colombia is een prettige havenstad in het Caribisch gebied, waar het goed toeven is, zeker na een lange zeereis.

De havenstad biedt voor elk wat wils, de mooie oude ommuurde stad met kleurrijke huizen en met bloemen gedecoreerde balkons. In het nieuwere gedeelte van de stad vindt men lange en brede boulevards met modernere architectuur. De mooie stranden complementeren het geheel en maakt deze stad een prettige bestemming. Daar komt dan ook nog de tropische Colombiaanse cultuur bij, die in vele vormen tot uiting komt. In het nachtleven komen Salsa en Rumba muziek je van alle kanten tegemoet, en komen tot een ware explosie in de vele discotheken die Cartagena rijk is. Het is dan ook moeilijk om stil te blijven zitten, ook mede door de vele en mooie Colombiaanse vrouwen die zich in het nachtleven begeven. Het lijkt erop of zij in de meerheid zijn, en ze zijn bereidwillig om die “Gringo’s” een leuke avond te bezorgen.

3 reacties op “Cartagena / Colombia”

  1. Hallo Dick.
    Je vergeet nog op te merken dat Cartagena / Columbia altijd de plaats was waar we vanaf het moment dat de loods aan boord kwam “belaagd” werden door bootjes met dames van lichte zeden. Er waren kapiteins die de dames met open armen ontvingen, maar er waren ook gezagvoerders die de matrozen opdracht gaven om de bootjes met brandslangen vol te spuiten. Het viel mij op dat de meeste matrozen plotseling heel slecht konden richten.
    Eigenlijk was het een ontzettend zielige vertoning. De dames waren door de wijd verspreide armoede in Columbia gedwongen om zo geld te verdienen. Ze deden het duidelijk niet voor de lol.

    • Hallo Jan,
      Ja er zijn nog veel details te vertellen. Daarom ben ik maar begonnen het een en ander op te schrijven. Midden en Zuid Amerika waren toch wel bekend om dit soort praktijken, ik kan me ook nog een ‘feestje’ in de messroom van de Isis herinneren in Tampico meen ik, waar ’s morgens vroeg de kaptein in zijn arm werd gestoken omdat hij de dame niet wou betalen voor de ‘geleverde diensten’…

  2. De gezagvoerder zelf vertelde mij een ietwat andere versie van dit verhaal. Jammer genoeg waren rokende dames aan dek de druppel die de emmer deed overlopen. Een tweede keer Cartagena waren vrouwen verboden aan boord. Laat ik nu net zijn aangemonsterd!


Plaats een reactie